diumenge, 28 d’octubre del 2007

Vicente Simó Santoja

A vore, faré un esforç comunicatiu. Que ningú no em diga que no vull possar-hi tot de la meua part.
Vinga, anem-hi:

Benbotgut Çenyor Bicente Simó:
Sok un balensía qe vach neiser a la siutat de València als finals dels ains sinquanta, aisina es que lla tin uns cuans ains.
E llechit güi lantrebista que lian fet al diari Levante. Sapiga bosté qe nonestig dacor y caisó de la comberchensia am el catalá ma deisat fotut. ¿Qe no pot aber comberchensia am el catalá? Pos io buil donarli unes cuantes idees.
Güi li donaré cuatre:
1.- Iengua i Iibertat: que desaparegen l'AVL, la RACV i lla de pás l'IEC y la RALE i que totlomón escriga com lisca del kul
2.- Autonomia Iinguistica i cultural per a tolomón: qe cada balensiá ademes descriure com lisca del nas, escriga listoria y la cultura com michor li binga. Per esemple, si io builc dir cAmerica fou descoberta per lo Rech en Chaume I (I=bol dir primer, sab?) o qaa laiuna ba arribar primer qe tós el famós balensía Paqito el chocolater, pos caisó bacha a misa, ials llibres, i prau.
3.- La Comunitat Valensiana, per kollons, melic o omblig de lunivers i iure de mamons catalanistes. Be daisó no parlem mes perqe ya trobara boste com ferlo.
4.- Espulsio de tós els rochos, separatistes y catalanistes no sols de la Comunitat Balensiana, sino del mon mondial, incluín tanvé als de las unibersitats eises qe digüen qe balensiá y katalá son la mateisa iengua i ademés a tota eisa panda de confabulats qe diuen qe lespanyol es la iengua qe es parla a suramerica.
Serán mamons eisos catalins antibalencians
Em dic Lloan o Yoan o Chuan, com bosté builga dir-me perqe la beritat es qe ara no lo se lla.
Si no heu pogut entendre aquest escrit es clar que no domineu la llengua del Senyor Simó. Aneu a la web de la RACV on n'hi ha un traductor anti-unitari i que de segur fará un excelent treball amb el meu text.

1 comentari:

Aitana ha dit...

eei, una entrada boníssima. m'ha costat desxifrar-la, però finalment ho he aconseguit.
El personatge eixe realment és una vergonya per al "món mundial". hehe
una abraçada!